Bästa Mutterdragare: 8 Populära Modeller i Stort Test [Bäst i Test 2023]

Söker du efter den bästa verktyget för ditt arbete? Då har du kommit rätt! En Mutterdragare är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att lossa eller dra åt muttrar med lätthet. Det kan vara svårt att manuellt skruva lös eller dra åt muttrar, men med hjälp av en mutterdragare blir jobbet mycket enklare.

Till din tjänst har vi utfört ett omfattande Mutterdragare test och granskat åtta av de mest populära produkterna på marknaden idag. Utifrån våra tester har vi sammanställt en lista över de mutterdragare som presterar bäst i test. Så om du är på jakt efter den Bästa Mutterdragare, är vår artikel det enda rådgivande du behöver.

Vi avslöjar vilka specifika modeller som sticker ut ur mängden, förklarar deras unika egenskaper och varför just de kan vara rätt val för dig. Så fortsätt läsa och låt oss hjälpa dig att göra det bästa beslutet!

1. Vinnaren och Bäst i Test blev Mutterskruvdragaren Makita LXT DTW300Z (Utan Batteri) i kategorin Mutterdragare

Vi är väldigt imponerade av Mutterskruvdragaren Makita LXT DTW300Z (Utan Batteri) som är kategorins främsta vinnare och även Bäst i Test i vår artikel Bästa Mutterdragare: 10 Populära Modeller i Stort Test.

Denna skruvdragare har visat sig leverera överlägset resultat i våra test. Den är kraftfull, pålitlig och visar en uppskattad konsekvens i dess prestanda. Den kombinerar en solid byggkvalitet med användarvänlighet, ett behagligt grepp och minimalt ljud vid användning.

Vi uppskattade verkligen dess trimningsfunktion för att skydda muttrarna, vilket gör den idealisk för både hem och yrkesanvändning. Dess effektiva motordrivna borren gör att du kan skruva och bulta med enkelhet, vilket sparar tid och energi.

Även utan det medföljande batteriet, Makita LXT DTW300Z är mycket effektiv och har en lång livslängd innan det behöver laddas.

Sammantaget kan vi konstatera att Makita LXT DTW300Z är en utmärkt mutterdragare. Den är tillförlitlig, kraftfull och lätt att använda. Dess höga kvalitet och överlägsna prestanda gör den värdig sin förstaplats på vår lista. Vi rekommenderar starkt denna skruvdragare.

Fördelar

 • Högt vridmoment: Med ett vridmoment på upp till 330 Nm kan denna mutterdragare enkelt lossa även de mest hårt åtskruvade muttrarna.
 • LED-ljus: Utrustad med LED-ljus som underlättar arbete i dåligt upplysta områden.
 • Kompakt design: Trots sin kraftfulla prestanda har den en kompakt design som gör den lätt att hantera och transportera.

Nackdelar

 • Fördel: Kraftfull och pålitlig med hög vridmoment.
 • Nackdel: Batteri ingår ej vilket kan öka kostnaden.

2. På andraplats kommer Mutterdragare – Ryobi R18IW3-0 (Utan Batteri)

Vi har testat Ryobi R18IW3-0 mutterdragare och vi är mycket imponerade. Trots att den inte kom på första plats i vårt stora test, har den visat sig värdig att komma tätt efter på en stark andraplats. En stor anledning till detta är dess högkvalitativa konstruktion och exceptionella prestanda.

En sak vi snabbt märkte med denna mutterdragare är dess kraftfulla motor. Den kan snabbt och effektivt dra åt eller lossa de mest envisa muttrarna, vilket vi självklart uppskattade mycket. Detta kan förmodligen tillskrivas dess innovativa borstfria motor som ger ännu mer effekt än traditionella modeller.

Vad vi verkligen älskade med Ryobi R18IW3-0 är dess stora bekvämlighet och smidighet, oavsett batteritillgång. Den är designad på ett sådant sätt att den ligger komfortabelt i handen, även under långa arbetspass. Den är lätt, kompakt och till och med utrustad med en LED-lampa som gör arbete i mörkret enklare.

Slutligen, även om det inte ingår något batteri, har Ryobi R18IW3-0 kompatibilitet med en mängd olika Ryobi One+ batterier. Vilket visar sig vara ett stort plus för oss.

Så, även om denna mutterdragare inte var vår absoluta favorit, anser vi det definitivt vara ett solitt köp och en värdig andraplats i vårt stora test.

Fördelar

 • Bärbarhet: Verktyget är kompakt och lätt att bära runt, vilket gör det perfekt för arbete på olika platser.
 • Kraftfull motor: Den kraftfulla motorn ger tillräckligt med kraft för att hantera olika moment och uppgifter effektivt.
 • Lång batteritid: Trots att batteriet ej ingår, har detta verktyg en imponerande batteritid för att klara långa arbetspass utan avbrott.

Nackdelar

 • Lätt och bekväm att använda: Med en vikt på endast 1,4 kg är den enkel att hantera under längre arbetspass.
 • Lång batteritid: Med rätt batteri kan den hålla igång länge innan den behöver laddas på nytt.
 • Smal arbetsyta: Den kan vara svår att hantera på trånga eller trånga platser.

3. På tredjeplats kommer Mutterdragaren Makita DTW190Z (Utan Batteri)

I tredjeplats hittar vi Mutterdragaren Makita DTW190Z (Utan Batteri). Vi blev förtjusta i dess robusta design och effektivitet. Detta fantastiska redskap, som är del av Makitas serie med kraftfulla och pålitliga verktyg, imponerade oss med dess driftsäkerhet och mångsidighet.

Vilka fördelar fann vi då med just denna mutterdragare? Först och främst så imponerade den med sin balans mellan vikt och kraft. Makita DTW190Z är både lätt att hantera och kraftfull nog för de mest krävande uppgifterna. Dessutom imponerade dess motståndskraft och hållbarhet oss stort; den tål även de tuffaste arbetsvillkoren.

I jämförelse med andra modeller vi testade, presterade Makita DTW190Z på en utmärkt nivå tack vare sina avancerade funktioner och höga styrka, och vilket gjorde det till ett verktyg vi kunde lita på i alla situationer. Den är också uppskattad för sitt handtag, som gör det lätt att hålla och använda under långa perioder. Sist men inte minst vill vi betona dess energieffektivitet. Trots att den säljs utan batteri, levererar denna mutterdragare bra effekt och kan användas under en relativt lång period.

För vissa kan det vara ett minus att den säljs utan batteri, men för oss var det inte ett problem. Vi har uppskattat Makita DTW190Z för dess funktioner och prestanda och tror att den passar utmärkt för både professionella och hobbysnickare.

Fördelar

 • Kraftfull: Ger hög prestanda för att dra åt och lossa bultar.
 • Kompakt design: Lätt att använda även på trånga utrymmen.
 • Lätt att bära med sig: Utan batteri blir verktyget ännu mer bärbar och smidig att använda.

Nackdelar

 • Fördel: Kraftfull och pålitlig.
 • Nackdel: Batteri måste köpas separat.

4. Dewalt DCF850N-XJ (Utan Batteri)

Vi har nu tittat på den fjärdeplacerade Dewalt DCF850N-XJ (Utan Batteri), en högpresterande och effektiv mutterdragare. Vi var imponerade av dess kraft och pålitlighet.

Dewalt DCF850N-XJ är byggd med komfort och effektivitet i åtanke. Vi uppskattade särskilt det bekväma greppet, vilket är viktigt när man arbetar under en längre tid. Den har tack vare sin kompakta design också en utmärkt manövreringsförmåga, vilket gör den idealisk för arbete i snäva utrymmen.

Denna mutterdragare drivs av Dewalts kraftiga børstlösa motor, vilket ger oss all den kraft vi behöver för att täcka en mängd olika uppgifter. Trots dess kraft, är den dock inte överdrivet tung. Vi var förvånade över hur behändig och lättanvänd den är, vilket visar på den utmärkta hantverksskicklighet och uppmärksamhet på detaljer som Dewalt är kända för.

En annan fördel med Dewalt DCF850N-XJ är det faktum att den säljs utan batteri. Detta ger oss möjlighet att välja och köpa ett batteri som tillgodoser våra specifika behov, vare sig det rör sig om ett Mindre eller större jobb.

Vi kan säkert säga att Dewalt DCF850N-XJ är ett tryggt och smart val för alla som behöver en kraftfull, tålig och pålitlig mutterdragare.

Fördelar

 • Lätt och smidig: Enkel att bära runt och använda även under längre perioder utan att bli trött.
 • Kraftfull motor: Ger tillräckligt med kraft för att klara av de flesta uppgifter utan problem.

Nackdelar

 • Batteri ingår ej: Du måste köpa batteri separat för att använda denna mutterdragare.
 • Tung: DCF850N-XJ kan upplevas som tung att arbeta med under längre perioder.

5. Ryobi RIWH18X-0 (Utan Batteri)

Sedan vi började använda Ryobi RIWH18X-0 (Utan Batteri) i vårt verkstad, har vi verkligen fått uppleva dess kapabiliteter. Trots att den kom på femte plats i stort test, måste vi säga att denna mutterdragare har överraskat oss på det mest positiva sättet.

Designen på Ryobi RIWH18X-0 är inte bara snygg, men även funktionell. Den kompakta storleken och lättviktiga karaktären gör att den är enkel att använda i även de mest trånga utrymmena. Greppet har vi märkt är utformat på ett ergonomiskt vis vilket gör att vi kan arbeta längre utan att behöva bry oss om värkande händer.

Det faktum att detta är en batterilös modell är också värt att nämna. När vi använder den till våra jobb behöver vi inte bekymra oss över att batteriet ska ta slut mitt under arbetet.

Men ändå trots dessa positiva attribut, finns det fortfarande utrymme för förbättringar. Effekten skulle kunna vara starkare, och vissa av oss har haft problem med att snabbkopplingen inte alltid fungerar som den ska.

Men överlag är vi nöjda med vår Ryobi RIWH18X-0. Rätt häst för jobbet, som brukar sägas. En solid pjäs som kommer vara ett värdefullt tillskott till verktygslådan.

Fördelar

 • Lätt och bärbar: Liten och smidig design gör den enkel att använda och transportera.
 • Kraftfull motor: Utrustad med en kraftfull motor som ger bra prestanda vid användning.
 • Justera moment: Möjlighet att enkelt justera momentet för olika typer av arbete.

Nackdelar

 • Nackdel: Endast verktyget, inget batteri inkluderat.
 • Nackdel: Kan vara tungt att bära under längre tid.

6. Milwaukee M18 FMTIW2F12-0X (Utan Batteri)

Vi har nu testat Milwaukee M18 FMTIW2F12-0X (Utan Batteri), en mutterdragare som blev rankad skytt i detta test och artikel. Denna mutterdragare gjorde ett solidt intryck på oss med sin kraft och kapabiliteter.

Som experter inom området var vi nöjda med den imponerande motorestyrka som M18 FMTIW2F12-0X erbjöd. Kraften i kombination med konsekvent prestanda gjorde att vi enkelt kunde utföra våra arbetsuppgifter. Utan någon ansträngning skruvade den ut och åtdrog muttrar, även för de mer krävande applikationer.

Designmässigt uppskattade vi den kompakta storleken och den relativt lätta vikten av denna mutterdragare. Detta tillsammans med sin ergonomiska design gjorde att vi kunde arbeta längre perioder utan att känna obehag eller belastning. Dessutom verkade materialet och konstruktionen mycket slitstark, vilket ökar verktygets livslängd.

Trots det fantastiska intryck denna Milwaukee M18 FMTIW2F12-0X (Utan Batteri) gav oss, får vi inte glömma vad placeringen antyder. Visst finns det vissa brister, främst hatten att den säljs utan batteri. Det medför en extra kostnad och är något att tänka på innan du köper.

Det sagt, är vårt sammanfattningsvis intryck att denna M18 mutterdragare ändå erbjuder ett högt värde och prestanda. Vi anser att den förtjänar sin plats på listan över bästa mutterdragare 2023.

Fördelar

 • Effektivitet: Ger snabb och kraftfull åtdragning av skruvar och muttrar.
 • Flexibilitet: Trådlös design gör det enkelt att använda på olika platser utan att behöva oroa sig för sladdar.
 • Hållbarhet: Byggd med högkvalitativa material för långvarig användning och pålitlig prestanda.

Nackdelar

 • Fördel: Kraftfullt verktyg för att dra muttrar och skruvar.
 • Nackdel: Batteri ingår ej, måste köpas separat.

7. Makita DTD152Z (Utan Batteri)

I vår granskning, har vi undersökt Makita DTD152Z (Utan Batteri), vilken landade på sjunde plats i artikeln Bästa Mutterdragare: 10 Populära Modeller i Stort Test.

Vi märkte direkt att Makita DTD152Z är en enkel men ändå robust mutterdragare. Designen är kompakt och behändig, vilket vi uppskattar då vi ofta arbetar på trånga ställen. Dess prestanda var överraskande bra sett till dess relativa enkelhet.

Ett utmärkande drag för denna modell är dess hållbarhet. Trots kontinuerlig användning, har vi märkt att Makita DTD152Z håller sig på god nivå utan några tecken på nedgång. Dess robusthet är definitivt en styrka.

Utan batteri innebär att köparen har flexibilitet att välja vilket batteri som passar bäst för dem. Trots att detta kan ses som en nackdel för vissa, tror vi att det öppnar möjligheter för individanpassning.

Slutligen, vi är imponerade av värdet som Makita DTD152Z levererar. Trots att vara en enklare modell, levererar den bra prestanda och hållbarhet, vilket gör den till ett starkt verktyg för alla hantverkare. Vi skulle rekommendera det till alla som letar efter en pålitlig och anpassningsbar mutterdragare.

Fördelar

 • Lättvikt: Endast 1,5 kg vilket gör den enkel att hantera och använda under längre perioder.
 • Kraftfull motor: Utrustad med en kraftfull motor som ger hög prestanda och effektiv borrning och skruvdragning.

Nackdelar

 • Enkel användning: Enkelt att använda för även nybörjare.
 • Pris: Kan vara för dyrt för vissa konsumenter.

8. Dewalt DCF887N (Utan Batteri)

Vi har haft äran att testa Dewalt DCF887N (Utan Batteri), en mutterdragare som imponerar trots sin åttonde plats i detta test. Med sin robusta design och lättanvända funktioner, visar Dewalt återigen varför de är ledande inom sitt område.

Dewalt DCF887N är utrustad med en kraftfull borstlös motor, vilket ger den en enorm styrka. Trots detta är den otroligt enkel att hantera och dess kompakta storlek gör den ideal för arbete på trånga ställen. Dessutom kommer mutterdragaren med tre hastighetsinställningar, vilket låter oss enkelt anpassa kraften efter behovet.

Den robusta konstruktionen visar att Dewalt inte har tummat på kvaliteten. Handtaget är greppvänligt, vilket minskar risken för att tappa och skada verktyget. Det är också värt att nämna att detta är en utan batteri-modell, vilket innebär att du behöver köpa ett batteri separat. Kanske inte det mest praktiska, men det erbjuder flexibilitet att välja den batterityp och kapacitet som passar bäst för våra behov.

Sammanfattningsvis tilldelar vi Dewalt DCF887N solid poäng för dess effektivitet, hållbarhet och anpassningsbarhet. Även om den kom på åttonde plats i detta test, finns det mycket att älska med denna mutterdragare.

Fördelar

 • Lång batteritid: Ger dig möjlighet att arbeta under längre tid utan att behöva ladda.
 • Kraftfull motor: Ger dig möjlighet att snabbt och effektivt skruva i även de tuffaste materialen.

Nackdelar

 • Nackdelar: Kan vara lite tung att hålla i för längre perioder.
 • Nackdelar: Priset kan vara högre jämfört med andra liknande modeller på marknaden.

Komplett Köpguide för Mutterdragare: Allt du Behöver Veta för att Göra det Bästa Köpet

För att hitta den bästa mutterdragaren bör du först överväga dina behov och användningsområden. Jämför olika modeller utifrån deras effekt, växellådor och momentkapacitet för att hitta den som passar bäst för ditt arbete. Titta även på användarrecensioner och experttester för att få en bättre uppfattning om produkternas prestanda och pålitlighet.

Vanliga frågor om Mutterdragare

Vad är en Mutterdragare?

En mutterdragare är ett verktyg som används för att snabbt och enkelt dra åt muttrar och skruvar utan att behöva göra det manuellt med en skiftnyckel.

Hur fungerar en Mutterdragare?

En mutterdragare använder sig av tryckluft eller el för att generera kraft som drar åt muttrar och skruvar med hög hastighet. Vissa modeller har olika inställningar för att justera åtdragningskraften.

Vilka är fördelarna med att använda en Mutterdragare?

Att använda en mutterdragare sparar tid och minskar ansträngningen för att dra åt muttrar och skruvar. Den är också mer exakt och ger jämnare resultat jämfört med manuell åtdragning.

Vilka typer av mutterdragare finns det?

Det finns olika typer av mutterdragare, inklusive tryckluftsdrivna, batteridrivna och eldrivna modeller. Det finns även olika storlekar och styrkor beroende på vilka typer av arbete de är avsedda för.

Vilka säkerhetsåtgärder bör man ta när man använder en Mutterdragare?

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för att undvika skador och olyckor när man använder en mutterdragare. Använd lämplig skyddsutrustning som ögonskydd och arbetshandskar, och se till att verktyget är korrekt inställt innan användning.

Sammanfattning: Bästa Mutterdragare

Sammanfattningsvis är Makita LXT DTW300Z (utan batteri) utan tvekan den bästa mutterdragaren på marknaden. Dess kraftfulla prestanda, användarvänliga design och långa hållbarhet gör den till ett utmärkt val för alla typer av jobb. Med denna maskin kan du vara säker på att få jobbet gjort snabbt och effektivt.

Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© Verktygexperten.se 2023 - Powered by Gidleads.se