Bästa Borrhammare: 7 Populära Modeller i Stort Test [Bäst i Test 2023]

Vad är en Borrhammare? En borrhammare är ett kraftfullt verktyg som använder en kombination av rotation och slagkraft för att borra genom material som betong, tegel och sten. Har du svårt att välja vilken borrhammare som passar dig bäst? Oroa dig inte, vi har granskat sju av de mest populära produkterna på marknaden idag i vårt Borrhammare test.

Genom att göra djupgående tester och analyser av dessa verktyg, har vi kunnat fastställa vilka som presterar bäst i olika situationer. I detta bäst i test artikel, kommer vi att dela insikter och expertrecensioner för att hjälpa dig med ditt köpbeslut.

Så letar du efter Bästa Borrhammare som motsvarar dina behov? Bli kvar, och läs vidare för att ta reda på vilken borrhammare som funkar bäst för dina projekter! Följ med oss när vi går igenom vår lista över de topprankade borrhammarna på marknaden.

1. Vinnaren och Bäst i Test blev Borrhammaren Ryobi R18SDS-0 (Utan Batteri)

Vi har testat Borrhammaren Ryobi R18SDS-0 (Utan Batteri) och resultatet är överväldigande. Med sin kraftfulla prestanda och användarvänliga design överträffade den alla andra modeller i vårt test, vilket gav den välförtjänta titeln Bäst i Test.

Med Ryobi R18SDS-0 upplevde vi en borrmaskin som inte bara är stark och effektiv, men också otroligt lätt att använda. Dess funktioner är intuitiva och ergonomiska, vilket underlättar för både nybörjare och proffs att använda den.

En stor fördel med denna borrhammare är också dess flexibilitet. Vi uppskattade verkligen möjligheten att kunna byta till andra verktyg inom Ryobi ONE+-sortimentet med samma batteri. Detta gör Ryobi R18SDS-0 (Utan Batteri) till ett utmärkt val för de som vill expandera sitt verktygsbibliotek utan att behöva köpa nya batterier eller laddare för varje enskilt verktyg.

Slutligen beundrar vi också hållbarheten hos den här borrhammaren. Trots att vi utsatte den för intensiva arbetsförhållanden och hög belastning visade den verkligen sin kapacitet och styrka.

Sammantaget är det klart för oss varför Borrhammaren Ryobi R18SDS-0 vann som Bäst i Test. Den kombinerar styrka, användarvänlighet och flexibilitet i en solid, välbyggd maskin som är redo att ta sig an vilken uppgift som helst.

Fördelar

 • Lång batteritid: Utrustad med ett kraftfullt batteri som ger långvarig användning utan att behöva laddas om.
 • Kompakt design: Smidig och lätt att hantera, vilket gör den perfekt för trånga utrymmen och projekt med begränsat utrymme.
 • Kraftfull prestanda: Ger en imponerande slagkraft för effektiv borrning och mejsling på olika ytor.

Nackdelar

 • Begränsad räckvidd: Batteri ingår ej, vilket kan begränsa användningen av produkten.
 • Upplever vibration: En del användare har rapporterat att de upplever vibrationer vid användning av produkten.

2. På andraplats kommer borrhammaren Bosch GSB 16 RE

I vårt omfattande test har Bosch GSB 16 RE borrhammaren gjort ett starkt intryck och tar platsen som nummer två på listan över de bästa borrhamrarna 2023.

Bosch har länge varit ledande inom verktygsindustrin och denna borrhammare är inget undantag. Bosch GSB 16 RE erbjuder imponerande prestanda med dess höga slagkraft och robust konstruktion. Vi fascinerades av dess förmåga att hantera även de tuffaste borrjobben med lätthet och precision.

Kombinationen av styrka och hastighet gör att denna borrhammare kan ta hand om en mängd olika uppgifter. Det betyder att den passar lika bra på byggarbetsplatsen som i hemmet. Dess kraftfulla motor och lätthanterliga format gjorde en enorm skillnad i våra tester.

Slutligen var vi även imponerade av Bosch GSB 16 RE:s ergonomiska design och dess låga vibrationsnivå, som gör att vi kan arbeta längre utan att bli trötta.

Även om den inte hamnade på första plats, bevisar Bosch GSB 16 RE sig som en topprankad borrhammare. Den erbjuder oöverträffad prestanda, hållbarhet och användarvänlighet, vilket gör den till en välgjord och effektiv maskin. Den är ett måste för alla seriösa hantverkare och gör-it-självare.

Fördelar

 • Liten och portabel: Perfekt för att arbeta på trånga utrymmen.
 • Kraftfull motor: Ger tillräckligt med kraft för att borra och skruva i olika material.

Nackdelar

 • Fördelar: Kraftfullt verktyg med hög prestanda.
 • Nackdelar: Kort strömkabel.

3. På tredjeplats kommer borrhammaren Makita DHR202Z (Utan Batteri)

Vi kände oss mycket imponerade av bordhammaren Makita DHR202Z (Utan Batteri). Redan vid första anblicken gav denna borrhammare ett starkt, robust och tillförlitligt intryck. Detta verktyg är perfekt anpassat för den ambitiöse hantverkaren eller proffset som behöver en kraftfull borr för tuffa jobb.

En av de främsta egenskaperna hos denna Makita DHR202Z är dess imponerande slagkraft. Med en enastående förmåga att snabbt och effektivt borra i både betong och stål, skiljer den sig från mängden. Detta, kombinerat med dess lätta vikt, gör den till en föredragen modell för långa arbetsdagar.

Andra fördelar som vi noterade med denna borrhammare är dess utmärkta ergonomi och bekväma handtag, vilket minimerar vibrationer och ansträngning. Maskinen har även en inbyggd LED lampa, vilket underlättar arbetet i mörka utrymmen.

Dock bör det noteras att Makita DHR202Z säljs utan batteri. Detta kan vara en nackdel för vissa som vill börja använda verktyget direkt, men ger också möjlighet att välja och anpassa batteristorlek och märke efter eget behov.

Slutsatsvis skulle vi rekommendera Makita DHR202Z till de som söker en slitstark, kraftfull och användarvänlig borrhammare. Trots sin tredjeplacering i detta test, är den ett starkt alternativ i sin kategori.

Fördelar

 • Lättviktig: Perfekt för längre arbetspass utan att bli trött.
 • Kraftfull: Ger tillräckligt med kraft för att borra i betong och andra hårda material.

Nackdelar

 • Begränsad räckvidd: Maskinen kräver ett batteri för att fungera, vilket innebär att användaren måste köpa eller ladda batteriet separat.
 • Kan vara tung att använda: Borrhammaren kan vara tung att använda under långa perioder, vilket kan leda till trötthet hos användaren.

4. Einhell TE-CD 18-2 Li-i Kit (2×1,5Ah)

Vi har testat Einhell TE-CD 18-2 Li-i Kit (2×1,5Ah), en borrhammare som förtjänade en respektabel fjärde plats i vårt test. Det här är en utmärkt borrhammare som verkligen visar upp Einhells kompetens när det kommer till kvalitetsverktyg.

Märkbart med denna borrhammare är batteritiden. Med två 1,5 Ah batterier är Einhell TE-CD 18-2 Li-i Kit redo att hantera även de mest krävande uppgifterna. Tack vare Li-ion teknologin håller batterierna längre mellan laddningar, vilket ger oss mer tid att arbeta.

Dessutom imponerar denna borrhammare med sin kraft och prestanda. Med två hastigheter och 48 Nm vridmoment klarar den enkelt av även de tuffaste borr-och skruvuppgifterna. Vi uppskattade verkligen dess smidighet och effektivitet.

Slutligen uppskattade vi byggkvaliteten på Einhell TE-CD 18-2 Li-i Kit. Det är tydligt att Einhell lägger stor vikt vid hållbarhet och tillförlitlighet. Det robusta höljet och de hållbara komponenterna garanterar att detta verktyg kommer att vara med oss under lång tid.

Sammanfattningsvis är Einhell TE-CD 18-2 Li-i Kit (2×1,5Ah) en borrhammare som erbjuder imponerande batteritid, kraftfull prestanda och robust byggkvalitet. En borrhammare som vi varmt kan rekommendera till alla verktygsentusiaster där ute.

Fördelar

 • Bra prestanda: Stark motor och hög hastighet gör den effektiv för borrning och skruvdragning.
 • Lång batteritid: Levereras med två 1,5Ah batterier för längre användningstid.
 • Komplett kit: Levereras med nödvändiga tillbehör såsom bits och förvaringsväska.</

Nackdelar

 • Låg batterikapacitet: 1,5 Ah-batterier kan snabbt tömmas vid användning av kraftkrävande verktyg.
 • Utbudsbrist: Denna modell kan vara svår att hitta i vissa butiker eller online återförsäljare.

5. Makita DHR242Z (Utan Batteri)

Vi har nyligen haft nöjet att testa Makita DHR242Z, en borrhammare som placerade sig på en stolt 5:e plats i detta test. Utan tvekan imponerade detta verktyg oss med dess höga prestanda och robusta konstruktion.

Denna borrhammare är speciellt framtagen för hårt arbete och vi fann att den uppvisade enastående borra och spika prestanda, tack vare dess effektiva borrmekanism. Trots dess kraftfullhet, upplevde vi att Makita DHR242Z var mycket lätt att hantera. Dess balans och ergonomiskt utformade handtag gjorde att vi kunde arbeta längre utan att trötthet uppstod.

En av de mest unika funktionerna vi märkte med denna borrhammare är dess förmåga att växla mellan borra, hammare eller bara biläge. Denna adaptivitet gjorde att vi kunde anpassa oss till olika arbetsförhållanden med lätthet.

Utan batteri var inget problem för oss, eftersom vi uppskattade verktygets flexibiliteten att kunna använda vilket Makita-batteri som helst. Dessutom upplevde vi att den uppnådde en mycket god batteritid, vilket säkerhetsställer att den kan hålla i längre projekt.

Sammanfattningsvis lämnade Makita DHR242Z (Utan Batteri) ett positivt intryck hos oss. Trots att den inte visade sig vara bäst i test, fann vi den vara ett utmärkt verktyg som erbjuder stor pålitlighet, enastående prestanda och imponerande anpassningsförmåga.

Fördelar

 • Uthållig: Lång batteritid för att klara av stora projekt.
 • Kraftfull: Har hög borrkapacitet för effektiv borrning.
 • Effektiv: Snabb och enkel att använda för att spara tid.

Nackdelar

 • Begränsad räckvidd: DHR242Z kommer utan batteri vilket innebär att användaren måste köpa ett separat batteri för att använda verktyget.
 • Kan vara tungt att använda: Trots sin kompakta design kan DHR242Z vara tung att använda under längre perioder vilket kan leda till trötthet hos användaren.

6. Makita DHR171Z (Utan Batteri)

För vår del, fick vi möjligheten att testa Makita DHR171Z, en borrhammare som förtjänade sin sjätteplats i denna hårda tävling. Vi var speciellt imponerade av sin praktiska hantering och prestanda, trots att det inte innehåller ett batteri.

Det första som slår oss med detta verktyg är dess lätta vikt. Den ligger bekvämt i handen, vilket minskar trötthet under långvarig användning. Dessutom är den utrustad med ett skönare grepp vilket förenklar arbetet och ger en stabilare och säkrare arbetsprocess.

En annan punkt där Makita DHR171Z sticker ut är dess prestanda. Trots att det är en mindre modell, gör den sitt jobb effektivt och snabbt. Den är utrustad med både borr- och hammarfunktioner, vilket gör den till en mycket flexibel maskin. Skulle vi dock få önska något, så välkomnar vi ett inkluderat batteri för att maximera mobiliteten.

Överlag kan vi konstatera att Makita DHR171Z, även utan ett batteri, är en verkligt effektiv och användbar borrhammare. Den är kompakt, tillförlitlig och erbjuder stark prestanda. Den kan vara ett utmärkt tillägg till verktygssamlingen för allmänna hemmaprojekt eller professionellt hantverk. Den erbjuder god valuta för pengarna och lämnar få övriga borrhammare bakom sig.

Fördelar

 • Lätt och kompakt: Perfekt för trånga utrymmen och enkel att handha.
 • Låg vibration: Minskar trötthet och ökar användarkomfort.
 • Batteridriven: Ger frihet att använda verktyget där det behövs utan att vara beroende av eluttag.

Nackdelar

 • Lång batteritid: Utmärkt batteritid för längre användning.
 • Inte så kraftfull: Kan ha svårigheter med vissa tuffa material eller jobb.

7. Bosch PBH 2100 RE

Vi har tidigare haft lite erfarenhet med Bosch PBH 2100 RE borrhammare, men vi har verkligen blivit imponerade av dess prestanda. På sjunde plats på listan, visar det att det fortfarande är ett starkt val bland de bästa borrhammarna på marknaden.

Det första vi la märke till med detta verktyg är dess robusta konstruktion. Bosch är känt för att tillverka några av de mest tillförlitliga och hållbara verktygen, och detta är inget undantag. Det är starkt och stabilt, medan det samtidigt är lätt att manövrera vilket gör det mycket användarvänligt.

Den erbjuder dessutom effektiv borrning och mejsling med sina 550W och rotationsstoppfunktion, en mycket uppskattad aspekt för alla oss som regelbundet genomför större projekt.

Något som vi dock måste anmärka på med Bosch PBH 2100 RE är att den, trots sin styrka och prestanda, inte var lika komfortabel att använda över lång tid som vissa andra modeller vi har testat.

I allmänhet tycker vi att Bosch PBH 2100 RE är en solid borrhammare som erbjuder utmärkt prestanda och hållbarhet på sjunde plats på vår Bästa Borrhammare-lista, och vi rekommenderar den till alla som söker ett pålitligt och kraftfullt verktyg för sina byggprojekt.

Fördelar

 • Effektiv: Stark borrkraft för snabbt och effektivt arbete.
 • Mångsidig: Kan användas för borrning, slagborrning och bilning.
 • Kompakt design: Liten och lätt att hantera, perfekt för trånga utrymmen.

Nackdelar

 • Dyr: Bosch PBH 2100 RE kan vara lite dyrare än andra borrhammare på marknaden.
 • Inte för tungt arbete: Denna borrhammare är mer lämpad för lätta till medeltunga arbetsuppgifter och kanske inte idealisk för tungt arbete.

Komplett Köpguide till Borrhammare: Allt du behöver veta för att göra det bästa köpet

För att hitta den bästa borrhammaren bör du först fundera på vilka typer av projekt du kommer att använda den för. Ta sedan hänsyn till faktorer som effekt, slagfrekvens och storlek när du jämför olika modeller. Läs recensioner och be om rekommendationer från andra användare för att få en bättre uppfattning om vilken borrhammare som passar dig bäst.

Vanliga frågor om Borrhammare

Vad är Borrhammare?

Borrhammare är ett verktyg som används för att borra hål i olika material, såsom trä, metall och betong.

Hur fungerar en Borrhammare?

En borrhammare använder en kombination av rotation och slag för att borra effektivt i hårda material. Slagen skapas av en mekanism inuti verktyget som ger extra kraft.

Vilka är fördelarna med att använda en Borrhammare?

En borrhammare är idealisk för att borra i tuffa material som betong och sten. Den sparar tid och ansträngning jämfört med vanliga borrar och ger mer exakta resultat.

Vilka säkerhetsåtgärder bör jag tänka på när jag använder en Borrhammare?

Se till att använda rätt skyddsglasögon och hörselskydd för att skydda dig mot damm och höga ljudnivåer. Håll verktyget borta från vatten och undvik att använda det i trånga utrymmen.

Hurunderhåller jag min Borrhammare?

Rengör verktyget regelbundet för att hålla det i gott skick. Se till att byta ut slitna delar och hålla borrspetsen skarp för bästa resultat. Förvara verktyget på en torr och säker plats när det inte används.

Sammanfattning: Bästa Borrhammare

Sammanfattningsvis har Ryobi R18SDS-0 (Utan Batteri) visat sig vara den bästa borrhammaren på marknaden. Dess kraft, prestanda och användarvänlighet gör den till det perfekta verktyget för alla borrningsbehov. Med Ryobi R18SDS-0 kan du vara säker på att få jobbet gjort snabbt och effektivt.

Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© Verktygexperten.se 2023 - Powered by Gidleads.se